Kurucularımız

Anadolu Grubu’nun kurucuları Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan Anadolu topraklarından kazandıklarını yine bu toprakların insanları ile paylaşmak ve onlara hep daha iyisini sunabilmek arzusu ile 1979 yılında, adını yaşadığı topraklardan alan Anadolu Vakfı’nı kurdular.

Eğitim ve sağlık alanlarında insanımıza desteğimizi sürdürürken çalışmalarımızı sosyal girişimci yaklaşımı ile yönetiyor, 40 yılı aşkın süredir bu alanlarda fark yaratan projelerimiz ile Anadolu insanına değer katıyoruz.

Temel değerlerini insana ve topluma yatırım, kaynağını ise ‘Ortak Akıl’ olarak belirleyen Vakfımız, bu felsefesiyle, Anadolu’nun dört bir köşesine hastaneler, sağlık merkezleri, yurtlar ve okullar yaparak 50’den fazla kalıcı eseri Anadolu insanının hizmetine sundu.

Anadolu Vakfı aynı zamanda maddi olanakları yeterli olmayan on binlerce öğrenciye burs, ihtiyaç sahiplerine yüz binlerce bedelsiz sağlık hizmeti sağladı.

Onursal Başkanlarımız Kamil Yazıcı ve merhum İzzet Özilhan’ın vizyonları doğrultusunda, yüzbinlerce insanın hayatına dokunan Vakfımız’da, ideallerimize yürürken ulaştığımız başarının rakamlar değil, insanlar olduğunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Kurucularımızdan aldığımız güçle, bu ülkeye adanmışlığın gururu ve yapılacak daha nice işin sorumluluğu ile çalışmalarımızı “Anadolu’nun Vakfı” misyonu ile sürdürmeye devam ediyoruz.