Sosyal ve Kültürel Etkinlikler

ANADOLU VAKFI MEZUNİYET KUTLAMASI

Üniversite stresli ve zorlu geçse de mezun olduktan yıllar sonra hatırlanan en belirgin duygunun özlem olduğunu söylemek mümkün. Sorumluğun iş hayatına oranla daha az olduğu, bol bol sosyalleşme, gezme ve elbette öğrenme sürecinin bitişi, rekabetin giderek arttığı günümüzde farklı ölçülerde endişeye sebep olmaktadır. Henüz üniversite sıralarındayken kariyer hedeflerine ulaşmalarında onlara yol yöntem gösterecek, ihtiyaç duydukları bilgileri onlara sağlayıp, merak ettikleri konularda bilgi verebilecek kişilere ihtiyaçları var. İşsizlik, ne istediğini bilememe, gelecek kaygıları ve az ötede bekleyen yeni hayatın verdiği stres, ister istemez “Şimdi ne yapacağım?” sorusunu sordurduğunda fikirlerinin olması için sıklıkla “Deneyim Paylaşım günleri” düzenliyoruz. Deneyim, karar alma sürecini çok kolaylaştırıyor. İş hayatında yol almış kişilerin deneyimlerinden yararlanmaları, bunları kendi düşünsel süreçlerinden geçirmeleri ve kıyaslamalar yaparak kendi yol haritaları için hazırlığa başlamalarına katkı sağlıyor.

Herhangi bir karar vermeden önce detayları etraflıca düşünmelerini sağlayan, seçenekler konusunda bilgi veren, ufuk açıcı, farkındalık sağlayan eğitim ve etkinliklerimiz mezuniyet sonrası hayata adapte olmaları ve sağlıklı kararlar vermeleri konusunda çok önemli olduğu için, eğitim ve etkinlik içeriklerimizi titizlikle belirliyoruz.

Hazırlık sınıfından alarak mezuniyete kadar yanında yer aldığımız, karşılıklı olarak birbirimize pek çok şey kazandırdığımız bursiyerlerimizin mezuniyetlerini Vakfımız Yönetim Kurulu Bşk.Vekili Sn. Nilgün Yazıcı ile birlikte samimi sohbetlerin geçtiği bir yemek organizasyonuyla kutladık. Hepsi yenilikçi, hepsi pırıl pırıl ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Tüm mezunlarımıza bugüne kadar kazanmış oldukları bilgi ve birikimleri, iyi bir bir insan olma yolunda kullanacakları mutlu bir yaşam yolculuğu diliyoruz.

BURSİYERLERE HEYKEL ATÖLYESİ

İnsana özgü duyguların, düşüncelerin türlü araç ve gerçlerle anlatımı, dışa vurumu diye tanımlanan, evrensel bir dile sahip olan Sanat; bireylerin anlama, düşünme, algılama, yetilerini açık tutup, duygusal yanlarını harekete geçirmesi yönünden bursiyerlerimizin kişisel gelişimi anlamında önemli bulduğumuz konulardan biridir.

Sağlıklı toplumsallaşmayı gerçekleştirebilmek üzere eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında kültür gezileri, sanatsal etkinlikler, gençlere bu değerleri kazandırabilmek ve her yeni kuşağın bir öncekini aşması gerektiğini kavratabilmek anlamında katkı sağlıyor.

Bursiyerlerimiz gerçek dünyanın ötesinde, nesneleri bilimin teknolojinin tanımladığının dışında kendilerince tanımlasınlar diye onlarla Heykel atölyesinde buluşuyoruz. Ortaya koydukları çalışmalar ile aslında bütün boyutları ile kendilerini görüyor, içselleştiriyor ve zenginlik kazanıyorlar. İlerde meslekleri her ne olursa olsun, çok daha yenilikçi, yaratıcı ve vizyonu geniş bir biçimde gerçekleştirebileceklerine katkı sağlayacağına, toplumu ileriye taşıyabilen insan sayısının artacağına inanıyoruz. Sanat bir yetenek işidir sözü “sınırlanma” hissettirse de genç bursiyerlerimizin sanatın sunduğu olanaklarla, teknik malzeme ve araç gereçle ortaya koydukları “kendilerince” çalışmaların birer kimliği var ve bu çalışmaların üzerlerindeki olumlu etkisinden dolayı çok mutluyuz.

FOTOĞRAF ATÖLYESİ

Bursiyerlerimizin belli düzeylerden geçerek olgunlaşmasını destekleyen, içsel gelişimlerine katkı sağlayan atölye çalışmalarımızdan biri de “Fotoğraf Atölyesi”dir.

Bir kimsenin sadece bilgi yoluyla coşkuyu, güzelliği anlatması ne kadar mümkün? Fotoğraflar çoğu zaman edinenler için duyulan heyecan ve hayranlığın somut göstergeleridir. Bursiyerlerimizin kadrajından çıkan fotoğraflar, satışından elde edilen gelirle köy okullarındaki kardeşlerine destek olmak üzere coşkuyla çekilmişse, yarattığı hayranlığın diğer boyutunu düşünün bir de...

Bursiyerlerimiz için düzenlediğimiz fotoğraf çekme sanatının ayrıntılarını öğrendikleri atölye çalışmaları sonrasında ne kadar zengin olduğumuzu fark ettik. Hepsi güzel ülkemizin değişik coğrafyalarından karelerle geldiler. Sevecen, daha düzenli, daha duyarlı yaşama öğütü içerir gibiydi, yaşadığımız dünyayı daha da güzelleştirme önerisi vardı sanki fotoğraflarında.

Gurur duyduk!

Güzellikleri gören ve başkalarının da görmesini isteyen, çevremizde olup biteni foroğraflayıp bize hatırlatmalarda bulunan, yaşamın değerini ta içimizde hissettiğimiz, sorumluluklarımızı hatırladığımız fotoğrafların her biri için bursiyerlerimizi gönülden kutluyoruz.

MEZUN-YENİ BURSİYER BULUŞMASI

Kuruluşumuzdan buyana 28 bin üzerinde burs verdik, vermeye de devam ediyoruz. Nice bursiyerimizin başarılarıyla zaman içinde gururlandık ve güçlü duygularla mezuniyetini kutladık. Mezunlarımızla bursiyerlerimizin ilişkilerini artırmak ve güçlü kılmak, kariyerlerinin oluşum ve gelişimine katkıda bulunmak, gönüllülük çalışmalarımızı konuşmak, çevresel faktörleri efektif kılmak, maddi ve manevi kaynakları bir araya getirerek ortaklıklar kurulmasını, projeler geliştirilmesini desteklemek üzere düzenlediğimiz etkinliklerde onları bir araya getiriyoruz.

Bu etkinlikler hem mezunlarımızın hem de mezunlarla yeni bursiyerlerimizin arasında dostluk, arkadaşlık, karşılıklı sevgi ve saygıyı etkinleştirici, ilişkilerini güçlendirici faaliyetleri kapsamakla birlikte mezunlarımız ile aramızdaki iletişimi sürdürerek vakfımız ile bağlarını güçlü tutmayı da sağlıyor.

Farklı dönemlerin görüş, değer, tecrübe ve zamanla olgunlaşmış birikimlerini mezunlarımız aracılığıyla yeni bursiyerimize aktarmak ve ileride kadim dostluklara dönüşecek arkadaşlıkların başlangıcına vesile olmak bizi gurulandırıyor. Zaman içerisinde mezunlarımızın ve hatta çalıştıkları kurumların, bursiyerlerimizle aralarında bir deneyim ve gelişim köprüsü kurduğunu görüyoruz.

Çeşitli mecralarda, seminer, fuar, kariyer günleri vb. aracılığı ile mezunlarımız ve bursiyerlerimizi bir araya getirmeye ve aidiyet duygusu güçlü bir vakıf kültürü için çalışmalarımızı geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz.

MUTFAK AKADEMİSİ

Son yıllarda, yemek yapmanın insanlara nasıl yardım ettiğine dair daha fazla makale yayınlandı. Televizyondaki bunca yemek programını ve internetteki tüm kaynakları düşünürsek, yemek yapma çok daha ulaşılabilir halde ve gittikçe daha çok kişi mutfağa geri dönüyor. Bu da hem sağlıklı beslenmeye hem de zihinlerini boşalttıkları için kişilerin rahatlamasına olanak tanıyor.

Bursiyerlerimiz ile onlara mentorluk yapan profesyonellere yönelik her yıl iki kez gerçekleştirdiğimiz Mutfak Akademisi atölye çalışmalarımızın da katılımcıları pek çok anlamda olumlu yönde etkilediğini gözlemlemekten mutluluk duyuyoruz. Belirli miktarda konsantrasyon gerektirdiği için yaptıkları işe odaklanmış olmaları beş duyularının aktif olmasına katkı sağlıyor. Koordinasyon ve duyusal farkındalık gerektiriyor; koku, tat veya görme duyularını kullanarak yemeğin pişme sürecinin hangi noktasında olduğunu, gerektiğinde nasıl, ne zaman ve ne şekilde müdahale edilmesi gerektiği üzerine düşünmeye sevk ediyor.

Bir başka güzel tarafı sabrınızı sınıyor olması. İyi sonuç almak için yemeğinizin pişme süresi ne kadarsa o kadar sürmesine müsaade etmek gerekiyor. Levrek, büyüklüğüne bağlı olarak fırından 30 dakikada kızarmış çıkıyorsa bunu 20 dakikaya çekemezsiniz.

Şefler yönetiminde, mentoru ile birlikte zevkle yemek yapan bursiyerlerimiz plan yapma, odaklanma, kontrol, koordinasyon ve zaman yönetimi becerilerini de sınamış oluyor. Tüm bu beceriler kişisel gelişimleri için oldukça önemli. Her zaman üst seviyede katılımla gerçekleşen Mutfak Atölyesi etkinliklerimizde, pişirilen tüm yemekleri hep birlikte aynı sofrada yemenin tadını hayal gücünüze bırakıyoruz...

YAZA MERHABA

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı olarak Yaza Merhaba etkinliklerini her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın içinde pırıl pırıl bir güneşin altında bursiyerlerimiz ile birlikte gerçekleştirdik.

Şehir hayatının stresli ortamından, bütün sene yaşadıkları ders yoğunluğundan uzaklaştırmak amacıyla keşfetmek, öğrenmek ve dinlenmek üzere bursiyerlerimizi macera parkına götürdük ve yaza hepbirlikte merhaba dedik.

Bireyselliğin giderek arttığı günümüzde bu etkinlikler bursiyerlerimizin sosyal açıdan beslenmeleri adına çok büyük önem teşkil etmekte, aynı zamanda da takım ruhu geliştirme, ekip olma süreçlerini desteklemektedir. Çevre bilinci, çevresel tutum, düşünce ve davranışlarının doğada eğitimi şeklinde nitelendirebileceğimiz, zorluk derecesi kademeli değişen ip parkurları odaklanmalarına da fazlasıyla imkan tanıyor. Görüyoruz ki merak duyguları da gelişiyor, kendilerini tanımalarına ve anlamalarına olanak sağlıyor. Kendilerine olan güven duyguları gelişiyor...

Yılın stresini ve yorgunluğunu  keyifli bir şekilde üzerlerinden atarken, farklı branşlarda eğitim gören bursiyerlerimizin birbirleri ile kaynaşmalarına ve yeni akademik yıla fizyolojik ve psikolojik olarak biraz daha hazır olmalarına yardımcı oluyoruz.

Bursiyerlerimizin herhangi bir alanda sahip olduğu potansiyeli biraz daha öteye taşıyabilmeleri bizim açımızdan önemlidir.