KEP Gönüllüsü Bursiyerlerin Görüşleri

Gönüllülüğe İlk Adım

KEP ile ilgili bursiyerler adına atılan ilk adımdan bahsedeceğim. Anadolu Sağlık Merkezi’nde böyle bir proje olduğunu öğrendiğimde çok heyecanlandım, hemen geri dönüş yaptım ve böylelikle KEP Gönüllüsü olmaya ilk adımı attım. Yaptığımız ilk toplantıda 4 kişi ile bu işe başladık ve sonra 9 KEP Gönüllüsü olduk ve neler yapabileceğimizi düşündük. Anadolu Vakfı’na maddi desteğin yanı sıra sosyal yönden de kendini geliştirmeyi önemseyen öğrencileri bursiyer olarak dahil etmek ve bu bursiyerleri gönüllülerin desteğiyle okutulmasına aracılık etmek hedefiyle yola koyulduk. İlk önce gönüllü bağış yapabileceğini düşündüğümüz Anadolu Sağlık Merkezi doktorları ile bir araya gelerek kendimizi ve KEP Gönüllüleri olarak neleri hedeflediğimizi anlatarak başladık. İlk defa böyle bir sunum yapacaktık ve kendi adıma birçok doktorun bulunacağı salonda sunum yapmak oldukça heyecan vericiydi. Sunumlarımızı doktorlar dinledi ve sunum sonunda hepimizi tek tek tebrik edip, bize destek olacaklarını söylediler ve şu süreçteyken de hala bağış desteklerini sürdürüyor olmaları, gurur verici. İyi bir iş için güzel bir adım atmıştık. Böylece gönüllü olarak çalışmalarımızın temel taşını atmış bulunduk.

Burak Bulut

Maliye Bölümü

3.Sınıf Öğrencisi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kadınların sosyal, politik, eşitlik, özgürlük, ekonomik sorunlarının giderilmesi ve eşit çalışma koşullarının sağlanması için verdikleri mücadelenin simgesi haline gelmiştir.

Bizler Anadolu Vakfı’nın genç kadın bursiyerleri ve genç erkek bursiyerleri olarak ülkemizin gelişmesi, toplumsal yozlaşmanın engellenmesi, daha güçlü toplum ve aydınlık gelecek için kadınların üretime ve yönetime katılmasıyla gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Bu konuda Anadolu Grubu’nun ve Anadolu  Vakfı’nın bir parçası olan Anadolu Sağlık Merkezi ve klinklerinde çalışan başarılı ve azimli, bize iyi bir rol model olan çalışkan kadınlarımıza bizi geleceğe karşı güçlendirip, cesaretlendirdikleri için KEP gönüllüsü bursiyerler olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde Teşekkkür Belgesi vermek ve bu konuda farkındalık oluşturmak istedik.

Teşekkür belgelerini verirken gördük ki bizler onların aştığı yolları, başardıkları işlerden kendimize bir kılavuz oluşturdukça onlarda bizler için daha tutku ve şevkle çalışıyorlar. Gönüllü olduğum sürede normal hayatta belki çok zor elde edebileceğim tecrübe, deneyimleri ve manevi olarak doyumluluğu gönüllü olduğum işlerde çok daha kolay elde edebiliyorum ve bu etkinlikte özellikle kendimi daha özgüvenli sosya-kültürel yaşamımda, eğitim de, ilerideki mesleğim için ve birçok şey için hayata daha iyi hazırlayıp, daha kararlı adımlar atmamı ve kendimi geliştirmemi sağladı.

Anadolu Vakfı’nın bursiyerleri olarak bize gönüllü olma bilincini yerleştirip, bu konuda etkinlikler yapmamız için destek verdiği ve gönüllülük yaparken kişisel gelişimize katkı sağlayıp, yeni ufuklar açmamıza sağladığınız için teşekkür ederiz.

Z. Cansu Akçakaya

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Kuzguncuk Gezisi Etkinliği

Anadolu Vakfının bursiyeri ve hem de KEP gönüllüsü olarak, Vakfımızla Kuzguncuk gezisi organize ettik. Geziye KEP ailesinin bursiyerleri ve Anadolu Sağlık Merkezi’nden gelen hem KEP’in bağışçıları hem de vakfımızın mentorları olan kişilerle beraber katıldık. Oldukça güzel kazanımları olan, keyifli, kültür ve bilgiyle donandığımız bir gezi oldu.

Öncelikle Kuzguncuk'un güzel yalılarının olduğu kısımdan, tarihi kişiliklerin olduğu hikayeleri dinleyerek Kuzguncuk'un içine doğru ilerledikten sonra ara sokaklarında rengarenk kapıları ve binaları olan mahallede fotoğraf çekilerek devam ettik ve Kuzguncuk'un merkezinde bir yemek molası verdik. Hep beraber güzel sohbetler eşliğinde arkadaşlarımızla yemek yedik. Daha sonra gezimiz kaldığımız yerden devam ettik. Beraber yokuşlar çıktık...

Gezi boyunca mentorlarımızla iç içe, onların bilgi ve genel kültürlerinden yararlanarak vaktimizi dolu dolu geçirdik. Vakfımızın bu tip programları olmasa, hiçbir zaman tanışma fırsatı bulamayacağımız o insanlarla konuşma fırsatı bulduk ve bu bizim için her anlamda önemli. Şimdi bile fark ediyorken mentorluk yapan bu deneyimli kişilerin faydasını, yıllar sonra daha somut göreceğimizi düşünüyorum. Sanki bütün gün devam edebilecekmișiz gibi hissettiğimiz gezimizin sonunda ise hepimizin yüzlerinde yorgun ama mutlu bir gülümseme vardı.

O gün orada olan herkes için unutulmaz keyifli dakikalar yaşandı. Gün bittiğinde hepimiz Vakfımıza bizi bir araya getirmeyi hiç ihmal etmediği için içimizde büyük bir şükran duyarak evlerimize yürüdük.

Cansu Koral

Galatasaray Üniversitesi

İletişim Bölümü

2.Sınıf Öğrencisi

Fidan Dikme Etkinliği

KEP projesi Anadolu Vakfı’nın gönüllülük duygularımızı ortaya çıkartmamıza ve sosyal anlamda yapmak istediğimiz faaliyetlere aracılık ettiği bir proje oldu. Bu proje kapsamında düzenlediğimiz Fidan Dikme etkinliği ile doğaya katkıda bulunduğunu bilmek benim için bu projeyi çok daha heyecanlı kıldı. Gönüllülük başlı başına karşılık beklemeden bir şeyler yapmak ama bunun doğaya ve topluma yönelik olması çok daha güzel. Bu etkinlik ile her birimiz isimlerimizin yazılı olduğu fidanlar diktik. Birbirimizle vakit geçirerek eğlenceli anlar yaşadık. Diğer yandan fidan dikerek doğaya yapmış olduğumuz katkı ise paha biçilemezdi. İsimlerimizin yazılı olduğu ağaçların büyümesini görmek eminim hepimizi çok mutlu edecektir. Kalıcı bir şey bırakmış olmak ve bunun gelişmesini izleyebilecek olmak benim için çok güzel. KEP projesinin gönüllüsü olmak, bu projedeki gönüllü arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdiğimiz birbirinden güzel faaliyetler kendimi daha iyi hissetmeme sebep oluyor. Eminim Vakfımzın gerçekleştireceği gelecekteki faaliyetler de en az bunlar kadar bizi mutlu edecektir. Anadolu Vakfı, bu proje kapsamında her bir faaliyetimizde tam olarak arkamızda ve bu desteği hissetmek de çok güven verici.

KEP projesinde yer almış olduğum için çok mutluyum.

Ecrin Doğan

İstanbul Üniversitesi

Hukuk Bölümü

Hemşireler Haftası Etkinliği

13.05.19 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Hemşireler Haftası resim sergisinde KEP Gönüllüsü olarak yer aldım. Biz bu sergiden elde edilecek gelir ile bursiyer öğrenci sayısını bir kişi bile olsa arttırmayı amaçladık. Özellikle öğrenci için ne anlam ifade ettiğini hissederek emek verdim. Bu yüzden bende hem heyecan hem de büyük bir istek uyandıran bir etkinlikti.

Büyük bir sorumluluk bilinciyle çalıştım. Yardım etme isteği, yararlı olma düşüncesi ve bir insanın hayatına dokunabilmek imkânına sahip olma şansımdan dolayı motive oldum. Elimden geldiğince sergiyi en güzel haliyle sunmak istedim.

İnsanlar, ben, siz hep kendimiz için çabalıyoruz. Hayatımıza hep daha fazlasını ve iyisini katmaya uğraşıyoruz. Yani bana göre, farkında olmadan sıradan ve amaçsız bir hayat yaşıyoruz. Belki de bunu değiştirmek için farkındalık kazanmamız gerekiyor. Toplum için karşılık beklemeden yapılan çalışmalarla hem farkındalık kazanılır hem de insan... Bu etkinlik yalnızca emek karşılığında bile kelebek etkisi yaratabileceğimizi gösteriyor. İşin ucundan ben de tutayım diyerek başlanan gönüllü faaliyetler düşüncede kalmayıp gerçeğe dönüşüyor. Bu yüzden toplum için karşılıksız çalışmak çok önemli bir konu. Tamamıyla gönülden gelen bir istek. Bu isteği toplumu oluşturan birinin insan olduğunu düşünerek canlı tutmaya çalışmalıyız.

Gönüllü olmak bunu daha sık yapmam gerektiğini hatırlattı ve vakfımızın sunduğu imkânlarla bunu çok rahat bir şekilde destek görerek yapabileceğimi gösterdi. Yarar odaklı bir bilinçle vakfımızın bize bu farkındalığı kazandırmaya çalıştığına birebir şahit oldum. Yaşadığımı hissettirecek girişimlerde bulunmanın, topluma faydalı bir birey var olmanın önemini Anadolu Vakfı’nda yaşayarak anlıyorum. Bundan dolayı Anadolu Vakfı’nın bursiyeri olmak beni şanslı hissettiriyor.

Anadolu Vakfı’na sonsuz teşekkürler...

Ceren ÖZDEN

İstanbul Üniversitesi

Gerontoloji Bölümü

KEP – Sanat Etkinliği

KEP bursiyeri ve gönüllüsü olarak, bağışçılarımızla bir arada bulunacağımız etkinlikleri çeşitlendirmeyi düşünürken aklımıza sanat neden olmasın sorusu geldi. Bu konuda deneyimli bir rehber ile görüştük ve Osman Hamdi Bey konulu bir sunum organize ettik. Biz KEP bursiyerleri ve ASM kadrosunda görevli bağışçılarımız ile  Osman Bey’in tablolarının altında yatan anlamları, döneminin şartlarını, o dönemde sanata ve sanatçıya olan ilgiyi ya da ilgisizliği bunun sonucunda Osman Hamdi Bey’in tutumunu gibi birçok şeyi Egemen Bey’in kibar ve esprili dilinden dinledik.

Vakfımızın da desteği ve koordinasyonuyla KEP bağışçılarıyla her zamanki gibi, bir arada olmak harikaydı. İşlerinin yoğunluğuna rağmen bize vakit ayırabiliyor olmaları gerçekten kendimizi çok değerli hissettiriyor. Onlarla aramızdaki bağın artık bir abla, abi, kardeş seviyesinde olduğunu, onların sadece bir mesaj uzağımızda olduğunu bilmek ise hayatta güçlü olmamızı sağlıyor.

Mustafa TEMUR

Maliye Bölümü

Yaza Merhaba Etkinliği

Ben sizlere ‘’Yaza Merhaba’’ etkinliğimizden bahsetmek istiyorum. İşin biraz eğlenceli kısmına giren bu güzel etkinlikte gerçekten hem eğlenip hem de bağış toplayarak iki güzel işi aynı anda yapmanın mutluluğunu yaşadık. Bu güzel etkinlikte bulunmak gerçekten beni gururlandırdı. Çünkü orada gerçekten bir şeyler yaptığımızı ve ne kadar güzel etkiler yarattığımızı fark ettim. Biraz yararcı bir yapıdan sıyrılıp insanlara beklentisiz yardım etmek insana çok şey katıyor. Yardımsever olmayı öğreniyorsunuz. Toplumda yıkıcı değil, yapıcı bir rol üstlenmeye gayret gösteriyorsunuz. ‘’Bize yalnızca biz yardım edebiliriz.’’ Bu etkinlikler bende böyle bir yargı uyandırıyor. Çünkü toplum inkâr edilemez bir olgudur. Ne olursa olsun beraber yaşayacağız. Bu yüzden birbirimize yardımcı olmalıyız. Gönüllü olmak bana ciddi derecede bir özgüven sağladı. Orada yeni insanlarla tanıştım. Onlarla konuşmak iletişime geçmek, projeyi onlara aktarmak güzel bir histi. Sosyal etkileşimimi çok güçlendirdi. Hemen hemen herkesle iletişime geçmeye çalıştım. Bu proje bana çok farklı değerler kattı. Vakfımıza ve KEP üyesi hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.

Ümit Can Yılmaz

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü