Projelerimiz

Sağlıklı Çocuklar Mutlu Yarınlar Projesi

Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörlüğü’nün 2014 yılında hayata geçirdiği Sağlıklı Çocuklar Mutlu Yarınlar Projesi Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Bağlı Çocuk Yuvaları ve çevre belediyelerden yönlendirilen çocukların faydalandığı en önemli projesi olmuştur.

Proje Hedefleri :

•  İhtiyaç sahibi ailelerin ve kimsesiz çocukları genel sağlık muayenelerini yaptırmak.

• Çocuklara el hijyeni konusunda eğitim vermek.

• Emziren anneleri bebek bakımı ve anne sütü hakkında bilinçlendirmek.

• Çocuklara hastane ortamını pozitif biçimde tanıtmak amaçlanmıştır.

Projeye dahil olan çocuk sayısı yaklaşık 5 bine ulaşırken, her çocuğa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz, Göz Hastalıkları ve Dermatoloji muayenelerinden oluşan program uygulandı. Proje genelinde 12 binin üzerinde muayene gerçekleştirildi.

Çocuklar Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi tarafından el hijyeni konusunda bilgilendirildi ve el yıkama eğitimi verildi.

Sağlıklı Çocuklar Mutlu Yarınlar Projesi ile hizmet verilen kurumlar:

Çocuk Yuva ve Yetiştirme Yurtları

Ø Çayırova Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu

Ø Gölcük Türk Alman Vakfı Saraylı Çocuk Evleri Sitesi

Ø Kassel Şehri Yahya Kaptan Çocuk Yuvası Müdürlüğü

Ø Gazi Vakfı Gazanfer Bilge Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu

Ø Küçükyalı Çocuk Yuvası

Ø Galip Öztürk Sevgi Evleri Beykoz

Ø Yakacık Hatice Abbas Halim Çocuk Yuvası

Ø Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası

Ø Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası

Ø Gölcük Çocuk Evleri Sitesi

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezleri

Ø İstanbul Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi

Ø Kocaeli Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi

Engelsiz Yaşam Projesi

Engelsiz Yaşam Projesi, bedensel ve/veya zihinsel farklılıkları olan ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlık hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sağlıklarını korumak ve onlara toplumun önemli bir parçası olduğunu hissettirmeyi amaçlamaktadır.

Proje kapsamında sunulan sağlık hizmetleri ile engelli bireylerin sağlık ihtiyaçlarını gidermeyi hedeflemenin yanı sıra, Devlet kurumları ve bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen ortak çalışmalar ile toplumda farkındalık yaratılıyor.

Hayata geçtiği günden itibaren 300’ün üzerinde engelli bireyin dahil olduğu proje her geçen gün güçlenerek büyüyor. Toplamda, 1.500’den fazla muayeneye  ulaşılan proje, fiziksel sağlık sorunlarının yanında engelli bireylere ve ailelerine yönelik organize edilen psiko-sosyal destek programları da projeye katıldı.

Psiko-sosyal destek programı ile, bedensel, zihinsel engelli bireyin ve ailelerinin sosyal hayatlarında veya aile içerisinde yaşadıkları iletişim sorunları irdelenerek, sorunlarla başa çıkma yöntemleri paylaşılıyor.

Engelsiz  Projesi ile hizmet verilen kurumlar:

Engelli/Rehabilitasyon Merkezleri

Ø Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi

Ø Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Ø Pendik Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi

Ø Ataşehir Spastik Çocuklar ve Gençler Rehabilitasyon Merkezi

Ø İstanbul Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi

Ø Türk Anneler Derneği Akmeşe Zihinsel Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi

Ø Kocaeli Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

Sivil Toplum Kuruluşları

Ø  Bedensel Engelliler ve Dayanışma Derneği

Ø  Kocaeli Sanayi Odası Bizimköy Engelli Üretim Merkezi Vakfı

Huzurevi Projesi

Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörlüğü’nün, bilgi, deneyim ve yaşanmışlıklarıyla geçmişten günümüze köprü olan yaşlılara minnet ve saygı duyguları ile başlattığı Huzurevi Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bakım ve koruması altındaki yaşlıların genel sağlık değerlendirmelerini yapmayı, mevcut rahatsızlıklarını tedavi etmeyi ve yeni hastalıklardan korunmalarını amaçlıyor.

Kocaeli ve İstanbul’da faaliyet gösteren huzurevlerinde kalan yaklaşık 400 yaşlıya bedelsiz sağlık hizmeti sunan Direktörlük, yaşlıların, İç Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Deri Hastalıkları, Üroloji, Göğüs Hastalıkları ve Genel Cerrahi bölümlerinden genel sağlık değerlendirmelerini yaparak, kişilerin periyodik olarak sağlık durumlarını kayıt altında tutuyor.

Huzurevi Projesi ile hizmet verilen kurumlar:

Huzurevleri

Ø Kocaeli Huzurevi

Ø Gölcük Belediyesi Huzurevi

Ø Büyükşehir Belediyesi Tavşancıl  Huzurevi

Ø Darülaceze  Başkanlığı

Ø Kartal Huzurevi

Kanserde Erken Tanı Projesi

Kanser hastalığının tanı ve tedavi sürecinde referans merkezi haline gelen Anadolu Sağlık Merkezi içerisinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için geliştirilen Kanserde Erken Tanı programları başarıyla tamamlandı.

2010 yılından bu yana gerek sahada toplum bilinçlendirme söyleşileri ile, gerekse hastane içinde gerçekleştirilen muayene ve tetkik hizmetleri ile yüzlerce insan Kanserde Erken Tanı projesine katıldı.

Proje kapsamında verilen hizmetler;

• 1863  Kadına  Genel Cerrahi Muayenesi

• 1001  Kadına  1144 Mamografi

• 806 kadına 817 Meme USG

• 731 Toraks Tomografisi

• 2122 Kişiye 2257 PSA

Kanserde Erken Tanı Projesi ile hizmet verilen kurumlar:

• Kartepe Belediyesi

• Başiskele Belediyesi

• Dilovası Belediyesi

• Çayırova belediyesi

Toplum Bilinçlendirme Faaliyetleri Projesi

Gerçekleştirilen binlerce bedelsiz sağlık hizmetinin yanı sıra toplumda sağlık bilincinin oluşturulması, sosyo-kültürel seviyenin yükseltilmesi ve doğru bilgiye uzmanlarından ulaşılmasını sağlamak amacıyla çeşitli konularda sağlık söyleşileri düzenlendi.

Anadolu Sağlık Merkezi’nin bulunduğu lokasyon çevresindeki, Çayırova, Dilovası, Tuzla, Kartepe, Gölcük, Başiskele ve Darıca ilçelerinde yaşayan halk ile güncel konular, işin uzmanları tarafından paylaşıldı.

Binlerce insanın faydalandığı söyleşilerde katılımcılar, sorularının cevabını birinci ağızdan duyma fırsatı yakaladılar.

Toplamda 7 ilçede 13 konu  hakkında söyleşi yapılmıştır.

Konular :

•        Akciğer Kanseri

•        Meme Kanseri

•        Çocuk Yetiştirmede Annenin Rolü

•        Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımı

•        Sağlıklı Beslenme

•        Ürolojik Kanserler

•        Kanserde Erken Tanı ve Önemi

•        Kanserde Bilimsel Bilgi

•        Sağlıklı Sünnet

•        Kalp ve Damar Hastalıklarına Yol Açan Risk Faktörleri

•        Çocuk Gelişimi

•        Stres Yönetimi

•        Ergenlik Dönemi

Belediye Muhtaç Hasta Yölendirme

Belediye Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlükleri ile yürütülen projelerde, belediye ekipleri tarafından tespit edilen aileler, zabıta ve sosyal hizmet çalışanları tarafından muhtaçlıkları araştırılarak sağlık sorunlarına gore, Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörlüğü’ne iletilmekte ve bu kişilerin sağlık sorunlarına uygun muayene programları düzenlenerek, şahısların tedavileri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesinde gerçekleştirilmektedir.

• Çayırova Belediyesi

• Gebze Belediyesi

• Başiskele Belediyesi

• Darıca Belediyesi

• Dilovası Belediyesi

• Kartepe Belediyesi

• Gölcük Belediyesi

• Derince Belediyesi

• Tuzla Belediyesi

• Ataşehir Belediyesi

• Maltepe Belediyesi

• Pendik Belediyesi

• Kartal Belediyesi

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Muhtaç Hasta Yönlendirme

İlçe Kaymakamlıklarında hizmet vermekte olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ziyaret edilerek, portföylerinde bulunan ve heyet kararıyla yardımda bulundukları vatandaşlardan sağlık sorunları olanların Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörlüğü bünyesinde Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesinde hizmet alabilmeleri için gerekli çalışmalar yapıldı.

Kocaeli                            İstanbul                     Sakarya                      Bursa

İzmit                                 Üsküdar                       Hendek                  Yıldırım

Gebze                              Ataşehir                       Akyazı

Başiskele                          Maltepe                       Karapürçek

Gölcük                              Kartal

Kartepe                            Pendik

Kandıra                            Tuzla

Körfez

Derince

Darıca

Dilovası

Çayırova

Karamürsel

Gazi, Gazi ve Şehit Yakını Projeleri

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı, Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörlüğü, Ülkemizin güvenliği için gece gündüz demeden mücadele veren silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilatının her daim yanında bulunmayı görev bilmiştir.

Görev başında şehit ve gazi olan kahramanların anne, baba, eş ve çocuklarının sağlık sorunlarında en önde bulunularak, yaklaşık 2.500 gazi, gazi ve şehit yakınına bedelsiz sağlık hizmeti sunuldu.

Anadolu Vakfının iktisadi işletmesi olan Özel Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nin  kapılarını yılın her günü sonuna kadar açtığımız gazi, gazi ve şehit ailelerine özellikle, Şehitleri anma haftası, Anneler günü ve babalar günü gibi özel gün ve haftalarda genel sağlık muayeneleri programlarıyla da destek olunmaya devam ediliyor.

İlköğretim Kurumlarına Yönelik Projeler

Kocaeli ili,Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Derince Belediyesi ortaklığında gerçekleştirdiğimiz projede, Derince İlçesinin muhtaç ve yoğun göç alan mahallelerindeki, Nene Hatun, 15. Kolordu, Huriye Pak, Fatih ve Çakabey İlköğretim Okullarında öğrenim görmekte olan, 3.000 öğrenciye, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Ağız ve Diş Sağlığı muayeneleri gezici sağlık aracında gerçekleştirildi.

Muayeneler sonrasında Vakıf Yönetmeliğine uygun muhtaçlık belgesi olan 25 çocuğun yatarak edavileri Anadolu Sağlık Merkezinde yapıldı.

Van Depremi, Depremzede Yardım Projesi

23 Ekim 2011 tarihinde gerçekleşen “Van Depremi”nde, Vakfımız, deprem bölgesine, üç muayenehane, laboratuvar ve tıbbi malzeme donanımına sahip gezici sağlık aracını Tıbbi Hizmetler Direktörümüzün liderliğinde göndererek, depremde zarar gören 1.170 vatandaşlarımızın tıbbi yardım gereksinimlerini karşılamıştır.

2 Genel Cerrahi Uzmanı, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 2 Aile Hekimliği Uzmanı,1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, 12 Hemşire, 2 Biyomedikal Teknikeri ve 1 Laboratuvar Teknikerinden oluşan yardım ekibimiz, Van İl Sağlık Koordinasyon Merkezi’nin organize ettiği çalışmalara destek vermiştir.

Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Projesi

Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörlüğü çeşitli fizik tedavi rahatsızlıkları olan yaşlı, engelli, mobilize olamayan, yatağa bağımlı birçok ihtiyaç sahibi kişiye faydalı olabilmek  ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için yatarak  tedavi hizmeti sunuyor.

Ayaktan tedavi programı için  hergün  evinden gelip tedavi bitiminde evlerine geri dönme imkanı olmayan kişilerin  yatarak daha etkili tedavi olmaları sağlanıyor.

Proje dönemi boyunca 288 kişi yatarak fizik tedavi hizmeti aldı.