Okusun da Büyüsün

Henrich Ibsen; “kitaplar hiç solmayacak güllerdir” diyor. Okuma alışkanlığını küçük yaşlarda edinen çocukların ilerleyen yaşlarda algılarının yaşıtlarına göre çok daha gelişmiş seviyede olduğu, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Hem masal kitapları, hem de hikaye kitapları sadece çevrelerini keşfetmeye başlayan çocukların değil, ileri yaş grubundaki çocukların da kendi dünyalarını farkında olmadan yaratmaya başlamalarında önemli bir yer tutmaktadır.

Kitaplar , çocukların dünyayı keşfederken yararlanabildikleri en güzel yol göstericiler olduklarına göre, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın hayal dünyaları genişlesin, okuyarak büyüsün istedik.

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı olarak Anadolu Grubu çalışanlarımız ile el ele, öncelikli köy okulları olmak üzere ihtiyaç sahibi okullara, tüm Türkiye çapında kitap kampanyası yürütüyor “Okusun da Büyüsün” ismiyle yurdun her köşesine yaş guruplarına uygun kitapları ulaştırıyoruz. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırken, bir taraftan da kitaplarımız yanında gönderdiğimiz rengarenk kırtasiye ürünleri ile mutlu olmalarını sağlıyor, o güzel yüzlerini kolaylıkla güldürebiliyoruz.

Köy okullarının yanı sıra Kadın Kapalı Cezaevlerinde anne yanında kalan bebekler ve çocuklar için de iletilen ihtiyaç listesinin neredeyse tamamını, seferber olan çalışanlarımız sosyal sorumluluk bilinci ile karşılıyor ve çevrelerini de kampanyalarımıza dahil ederek vereceğimiz desteğin çığ gibi büyümesine olanak yaratıyor. Şimdiye değin Bursa, Adana, Mersin Tarsus Kadın Kapalı Cezaevlerine ulaştık. Nerede ihtiyaç varsa orada olmanın ve 28 bin çocuğa ulaşmanın eşsiz mutluluğunu yaşıyoruz.

Vakfımızı ‘Okusun da Büyüsün’ projemiz başladığı günden bu yana zengin kırtasiye ürünleri ile destekleyen Anadolu Grubu şirketlerinden Adel Kalemcilik Tic. Ve San. A.Ş’ ye candan teşekkürlerimizi sunarız.