Kardeş Eğitim Projesi ( KEP )

NİL ÇELTEK

(ANADOLU EĞİTİM VE SOSYAL YARDIM VAKFI PAZARLAMA VE PROJE MÜDÜRÜ)

KEP Projesi Hakkında...

KEP (Kardeş Eğitimi Projesi) ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerin bireysel bağışlarla okutulması amacıyla geliştirilen, çok anlamlı bir proje. Anadolu Vakfı olarak mülakat ile seçtiğimiz ihtiyaç sahibi başarılı bursiyerlere, dokuz ay boyunca her ay 325 TL olmak kaydıyla, yıllık toplam 2.925 TL eğitim desteği veriyoruz.  Anadolu Sağlık Merkezi, her geçen gün artan sayıda destekçisiyle, her ay Vakfımıza düzenli olarak, diledikleri miktarda bağış yapıyor ve yapılan bu bağışlar havuz hesabında birikiyor. Havuz hesabında biriken bu bağışlar da eğitim dönemi boyunca  KEP kapsamındaki bursiyerlerimizin hesaplarına aylık burs tutarı olarak yatırılarak, eğitimlerine katkı direkt ASM destekçileri aracılığıyla sağlanmış oluyor.

Anadolu Sağlık Merkezi destekçilerinin bağışları 2016 yılı içerisinde artış gösterdi ve okutulan bursiyer sayısı da artmış oldu. Çok değerli bağışçılarımızın bursiyerlerimizle bir araya geldikleri etkinlikler de düzenliyoruz ve bağışçılar öğrencileri yakından tanıma fırsatı buluyorlar. ASM çalışanlarının değerli bağışları ile biliyoruz ki daha nice öğrenciler okutulacak ve yaptığımız paylaşım ve etkinliklerle güven dolu, sımsıcak bir ortamda sevgi ile kucaklanacak.

Dr. İnci Karaarslan

KEP projesini 2015 yılı Şubat ayında hayata geçirdik. Bu projenin öncesinde ASM Laboratuvar ekibi olarak 6-7 senedir yürüttüğümüz bir sosyal sorumluluk çalışması vardı; doğuda üç ilkokul öğrencisine düzenli bağışlarımızla eğitim desteği veriyorduk. Çocuklarımız mezun olduklarında daha çok çocuğa nasıl ulaşırız;  projemizi kurumsallaştırabilir,  kaynağımızı daha yerinde kullanabilir miyiz; bizden sonra da devamını sağlayabilir miyiz diye düşündük ve bu düşüncelerle  2015 yılı Şubat ayında KEP kardeş eğitim projesini hayata geçirdik.

KEP kapsamında  gönüllü ASM çalışanlarının verdikleri aylık ödeme talimatları ile  bir bağış havuzu oluşturuyor, bu bağışları vakfımıza aktararak  onların seçtiği üniversite öğrencilerine ASM adına  burs desteği veriyoruz. Anadolu Sağlık Merkezi çalışanları geçtiğimiz yıl toplam 45700 TL bağış ile 10 üniversiteli gence burs sağladı. Çeşitli branşlarda  okuyan  bursiyerlerimize bu yıl bir de tıp fakültesi öğrencisi katıldı ve bizler bir sağlık kurumu olarak bundan ayrı bir keyif aldık.

2016 yılında projemizin ilk yılın şevki ile kalmaması ve önümüzdeki yıllara da uzanması için  mevcut  bağışçılarımızı korurken çok küçük rakamlarla bile olsa bize katılan  gönüllü sayısını arttırmayı hedefledik. Yılbaşında lavantalı KEP kurabiyelerimiz  ile mevcut bağışçılarımıza teşekkürlerimizi sunarken, sahada çalışarak yeni bağışçılar edinmeye çalıştık;  yıl içinde bağışçıların gençlerimizi sahiplenmesini sağlamak için hastanemizin bahçesinde onları  bursiyerler ile  bir araya getiren  bir  çay faaliyeti düzenledik. Sosyal Etkinlik Kurulu’muz SEKSEK, laboratuvar ekibi,  yola birlikte çıktığım hekim arkadaşlarım Dr. Burcu Usta Uslu ve Dr. Arzu Takıl’ın özverili çalışma ve gayretleri;   yöneticilerimiz, kurumsal hizmetlerimiz ve ASM A-Bank’ın da   destekleriyle çalışmalarımızı sürdürmeye ve projemizi büyütmeye bu yıl da gayret edeceğiz.

KEP projesi’nin  Anadolu Grubu’ndaki tüm şirketler için bir örnek oluşturmasını diliyorum.  Grup çalışanları olarak büyük bir aileyiz ... Bizim de katkılarımızla vakfımız  daha çok gencimize dokunabilir, ülkemiz için daha aydınlık yarınlar hayal edebiliriz.

Dr. Arzu Takıl

Ülkemizin içinden geçtiği zor dönemlerden birine tanıklık etmekteyim.. KEP projemiz sessizliğe gömüldüğüm anlarda hatırlayınca içimi serinleten bir proje.. Umut dolu yarınlar için bu ve benzeri projelere çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum... Yardımların Anadolu Vakfı tecrübesi ile doğru kanallara iletildiğini bilmek ise çok daha ayrı bir huzur veriyor.. Düşünemediğimiz kadar küçük miktarların birikip bir yerde umut olması, ışığa dönüşmesi bana da güç veriyor.. Sevgili Gülbiye ile hastane içinde fırsat buldukça yüz yüze projemizi anlatıyoruz ve genel olarak hiç “Hayır” cevabı almıyoruz... Yolculuğa devam.. Bizim hala umudumuz var..

Laboratuvar Teknikeri Gülbiye Karademir

Kardeş Eğitim Projesi yıllar önce laboratuvar çalışanlarının okumalarına  yardım etmeye çalıştığı Diyarbakır’da yaşayan üç ilköğretim öğrencisiyle filizlendi. Zaman içinde bu uygulamayı hastane geneline neden yaymıyoruz sorusu ile  Kardeş Eğitim Projesi hayat geçti. Başarılı olan her alandan öğrenciye eğitim desteği veren bu proje içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Projeyi büyütmek için çalışmaya devam…