İdealin Peşinde

İKİ ANADOLU İNSANI

Köklü tarihi ve geleneği ile Anadolu’nun yetiştirdiği iki çınar, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan 1940’ların sonunda başlayan bir başarı öyküsünün, Anadolu Grubu’nun temellerini atmışlardı.

Emek, gayret, cesaret ve aklı birleştirerek bugün ülkemizin ekonomisinin önde gelen gruplarından biri konuma gelen oluşum bir yürüyüştür aslında. Bir yürüyüştür bu; sağlam, güçlü ve kararlı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi ile birlikte büyüyen, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bir beraberlikle…

İşte Anadolu Vakfı, Cumhuriyet tarihinin en önemli girişimcilik hikâyelerinden olan Anadolu Grubu’nun Onursal Başkanları; Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından 1979 yılında kuruldu.

İki girişimcinin en büyük ideali olan, Anadolu insanına hizmet etme misyonunu benimseyen ve bu anlayışın somut bir ifadesi olan Anadolu Vakfı, temel değerlerini insana yatırım, ortak  akıl, kullandığı kaynağı sosyal girişimci yaklaşımıyla yönetebilme ve toplumun desteklediği bir sosyal değer olabilmek şeklinde belirledi. Değer yaratmak ve bu değerleri Anadolu’ya, Anadolu’nun insanlarına adamak amacıyla çıkılan bu yolda nice başarılar, nice paylaşımlar geride bırakıldı. Ülkenin gurur duyduğu pek çok eser, çalışma ve proje işte bu anlayış ile hayata geçirildi.

Adını kurulduğu topraklardan alan Anadolu Vakfı’nı faaliyetlerini sağlık ve eğitim alanlarındaki sosyal yatırımlara yönlendirmektedir. 36. yılını geride bırakan Anadolu Vakfı, sağlık ve eğitim alanında; hastane, okul, yurt, spor ve sosyal tesisler olmak üzere 50’den fazla eseri Anadolu insanının hizmetine sunmuş olmaktan gurur duyuyor. Anadolu Vakfı, Türkiye’ye eğitimli genç bir nesil kazandırmak için günümüze kadar yirmiüç binden fazla öğrenciye karşılıksız burs vererek, geleceğimiz olan gençlere önemli destek sağladı. Türkiye’yi eğitimde, kültürde, sanatta, sporda büyütmek için daima gönüllü destek verdi.

Anadolu Vakfı finansal kaynağını, Anadolu Grubu şirketlerinin yaptıkları bağışlardan sağlamaktadır. “İdeallerine yürürken ulaştığı başarının rakamlar değil insanlar olduğunu unutmadan ilerleyen” Anadolu Vakfı, faaliyetlerini bu ülkeye adamanın mutluluğu, yapılacak daha nice işin sorumluluğuyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Anadolu için, insanımız için…

Onursal başkanlarımız Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan’dan aldığımız emanet, cesaret ve ilham ile…