Amaç ve Kapsam

Burs Politikamız

Burs programları ihtiyaç sahibi, akademik ve sosyal yetkinlikler açılarından başarılı  gençlere yüksek öğrenimlerinde maddi destek sağlamak amacı ile uygulanmaktadır.

Burslarımızın Vizyonu

“Burs yönetiminde bir Mükemmelliyet Merkezi olmak”

Burs stratejilerini ve süreçlerini yerel ve küresel iyi uygulama örneklerini de değerlendirerek sürekli geliştirmek ve burs yönetiminde en iyi ve yenilikçi uygulamalara sahip olmak. Anadolu Vakfı Burs Başvuru Platformu ve bursiyerlerin tüm bilgilerinin çok yakın takip edildiği Crm Sistemi en efektif rapor ve sonuçları verebilecek niteliktedir.

Burs Kriterlerimiz

Akademik başarı (Üniversite giriş ve not ortalaması)

İhtiyaç durumu (Gelir beyanlarının dokümantasyonu)

Sosyal yetkinlikler (Mülakatlar)

Burs Stratejilerimiz

Yaşam kalitesine ve toplum refahına doğrudan ve en büyük olumlu katkıyı yapacak şekilde  burs kontenjan önceliği vermek

Burs politikalarını ve süreçlerini yerel ve küresel iyi uygulama örneklerini de değerlendirerek sürekli geliştirmek ve burs yönetiminde en iyi ve yenilikçi uygulamalara sahip olmak

Bursiyerlerin kariyer gelişimlerini takip ederek burs programlarının etkinliğini izlemek ve gerekli iyileştirme önlemleri almak

Amaç ve Kapsam

Amaç:

Anadolu Vakfı tarafından akademik ve sosyal açılardan başarılı fakat yeterli maddi olanaklardan yoksun gençlere eğitim ve öğrenimlerini tamamlamak amacı ile verilecek tüm burslara ilişkin şartları belirlemektedir.

Kapsam:

Anadolu Vakfı tarafından sağlanan burslara ilişkin olarak;

a.     Burs sürecinin yıllık olarak planlanmasını,

b.    Bursiyer seçim kriterlerini ve

c.     Seçim sürecini

tanımlar.

Burs planlaması Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu tarafından belirlenen azami bursiyer sayısı üzerinden yapılır ve bütçelenir. Bursiyer sayısı ve bursiyerlere ödenecek aylık burs miktarları yine bu çerçevede belirlenir.